/*/*/*
Címlap /*/*/*

MÁV Vonatinfó - Pontos MÁV vasúti információk az interneten

E-mail Nyomtatás PDF

MÁV Vonatinfó - Pontos MÁV vasúti információk az interneten! Ma mutatja be a MÁV Csoport új szolgáltatását, a Vonatinfót. A társaság szándéka szerint az új rendszer pontos, részletes és azonnali információt nyújt majd a közlekedő vonatokról. Az új szolgáltatás karácsonykor már okostelefonról is elérhető lesz.

Kedden mutatja be a MÁV új szolgáltatását, a Vonatinfót – jelentette be a Kossuth Rádió reggeli műsorában a vasútcég szóvivője. Hackl Mónika arról is beszámolt, hogy karácsonykor már az okostelefonokon is hozzáférhetőek lesznek a vasúti adatok.

A rendszer a Google térképes szolgáltatásán alapul, és valós idejű adatokat nyújt a közlekedő járatokról. Az utasok így nyomon követhetik, hogy hol járnak éppen a vonatok, kell-e és mennyi késésre számítani, és új szempontok szerint is lehet majd keresni az adatbázisban.

A fejlesztés egy több éve indult komplex projekt része, amely most új állomásához érkezett – mondta Hackl Mónika. Hangsúlyozta: minden olyan információt, amely rendelkezésre áll, beleértve a pályákról és a vonatok fedélzeti GPS-éből érkező adatokat, egyetlen rendszerbe gyűjtik, amelyet az utasok könnyen áttekinthetnek.

A MÁV Vonatinfót itt érheti el!